dimecres, 3 de desembre del 2008

If you are going to San Francisco (cantat)

De San Francisco


Creuem l'oceà Pacífic de punta a punta en un vol de 13 hores bastant agradable. Air New Zealand és confortable i dóna un espai generós en Economy Class. El vi de Marlborough fa més ràpid el son...

San Francisco, SF para los amigos, és una ciutat plena de vida pels carrers. Molt europea, gairebé podries oblidar-te de que estàs passejant per Amèrica. Capital cultural indiscutible de l'estat de Califòrnia, l'oferta de museus, espectacles i demés és inesgotable. Però no cal anar gaire lluny per veure espectacles. Passejar per algun dels seus barris és ja, de per sí, tot un espectacle (cliqueu en la foto per veure'n més).

Els famosos ponts de SF es recorren molt bé amb bicicleta i la manera en què la ciutat s'obre al mar és molt especial i acollidora. És una ciutat que es pot fer completament a peu i amb transport públic, no cal rebaixar-se a l'americana, i massa sovint forçosa, tradició de llogar un cotxe ---al menys, per ara.

La zona del port (Fisherman's Wharf), els tramvies, els carrers empinats fan de SF una ciutat que sembla aliena a l'estat en què habita. La gent, més cosmopolita i oberta que els neoyorkins, té un ritme de vida més agradable, més costal, dóna gust passejar i descobrir les gegants tendes de Nike o Apple al voltant de Union Square.

De San Francisco


Molt per veure i molt poc temps, com de costum. Hem llogat un cotxe pel cap de setmana, anem cap al sud ---el nord, Seattle quedarà per una altra vegada. Baixarem a les agradables temperatures de Los Angeles, LA, a veure la Papió que, com jo, ja fa gairebé un any que viu lluny de casa. Pobreta.