dissabte, 8 de març del 2008

Auckland


Per fi, ja he arribat! La veritat és que ha valgut la pena fer el viatge d'anada perquè he anat adaptant-me al canvi de fus horari en aquestes dos setmanes...

Només arribar a l'aeroport de Auckland, vaig haver de tornar a passar el control de 'Quarantine' on em van interrogar uns minuts sobre tot el que portava a les maletes per veure si hi havia algun producte prohibit. Com els australians ja havien fet neteja una setmana abans i havia rentat totes les sabates la nit anterior (no pots entrar amb fang als peus), no van haver-hi més problemes i vaig anar a la policia d'aeroport on van comprovar atentament el meu passaport i visat. També em van preguntar per què havia triat aquell país, quines eren les meves intencions, etc.

Un cop va estar llesta la paperassa, vaig esperar el meu professor a qui havia d'identificar per una gorra grisa i una camisa blanca estil mexicà... No hi va haver cap dubte i al cap d'uns minuts ja ens vam trobar. Molt amablement em va acompanyar fins a la Residència i després vam anar a prendre alguna cosa pel centre (ell encara no havia sopat). La primera impressió de la ciutat, i mes concretament del centre, la vaig tenir quan vam pujar a dalt de tot d'un volcà que hi ha aquí al costat. La ciutat, de nit, és preciosa i és immensa. Ocupa una extensió enorme. El punt de referència es la Sky Tower, una especie de torre de comunicacions de 328 m bastant nova que esta situada al centre i conté un casino, dos restaurants, etc. Encara no he pujat, me la guardo per quan vingui algú a visitar-me!

Aquest cap de setmana ha estat de repòs, recuperació i settlement. Tinc una mala noticia, no tinc balconet perquè estic a la planta 12 i nomes n'hi ha fins a la 11. Les plantes 11 i 12 de la Residència són només per Post-Graduated, així que tothom té més o menys la meva edat. La Residència està bastant millor que el Penyafort i la meva habitació és més gran que les meves dos últimes habitacions a Barcelona, així que no em queixo. Inclús si trec una mica el cap, veig el mar... :-)

La gent aquí té molts diners. Bàsicament, el centre és territori estudiantil ja que som les úniques persones que vivim per aquí. Els caps de setmana la gent jove de totes les residencies surt per aquí prop, ja sigui als carrers o al port i fan el mateix que fem nosaltres a Barcelona...

El nivell de vida és bastant més alt. La gent té molts diners, Auckland és la ciutat amb més Ferraris per habitant... Hi ha molts serveis i és una ciutat pensada per als negocis i per als estudis. El més important aquí a NZ són els negocis, tot lo demés és secundari. La qualitat de vida es molt alta, l'aigua es boníssima, el serveis públics són excel·lents i la vida d'estudiant té molts avantatges... Per posar-vos un exemple d'una cosa que m'ha sorprès molt, hi ha un bus gratuït que recorre tota la ciutat cada dia cada 10 min i un bus entre els diferents Campus de la pròpia Universitat!

Ahir vam anar, i quan dic vam, vull dir uns quants de la Residència, al festival Pasifika que va tenir lloc als Jardins de Western Springs (fotos aquí). Auckland és el punt de trobada natural de tots els Pacific Islanders, és a dir, la gent que viu a la Polinèsia. Aquest cap de setmana es celebrava el festival que reunia gent dels diferents països del Pacífic. Ja podeu imaginar el babero que portava mentre passava per Tonga, Samoa, Cook Islands, Tahiti, etc. mirant les diferents firetes i escenaris on cada poble exposava la seva cultura. Definitivament he d'anar a les illes Fiji quan tingui més diners. Estic a l'espera de que em donin alguna feineta a la Universitat i a veure si així puc visitar algun d'aquests països que sempre he volgut veure... Us imagineu tenir les illes Fiji a tres hores de vol? O Samoa a menys de dos hores? Cada vegada que hi penso, se'm posa la pell de gallina... Ja em veig en una platja com aquella de les Sirenes a Cayo Largo d'aquí uns mesos...

Una altra dada abans de tancar: el 80% dels estudiants de la Universitat son asiàtics, incloent Corea del Sur, Japó, Malàisia, Xina, etc. A la Residència però hi ha 40% kiwis (de Nova Zelanda), 40% asiàtics, 19,9% hindus i 3 europeus! :-)

Em podeu escriure a aquesta adreça:
  • [E-mail me for this info]

El meu número de telèfon mòbil (em podeu trucar o enviar missatges via Skype, és molt barato) és aquest (feu-ho!):

  • [E-mail me for this info]

Recordeu que hi ha 12 hores de diferència. Marxo que demà he d'obrir un compte al banc i explorar la Universitat! El meu profe no arriba fins el dijous, així que encara tinc uns dies de festa! Petonets a tots! :-)

1 comentari:

Xevi ha dit...

Jo que estava content de fer l'Erasmus on tinc tres capitals europees a 1 hora de tren... i tu tens un munt de països exòtics a 1 hora d'avió... aprofita! ;)