dimecres, 16 d’abril del 2008

Te Whakare-ware-watanga-o- teopeta-ua-awa-hia-o

Juguem al penjat? Avui he après aquesta parauleta... :-P Perquè vegeu que no me la invento, us he pujat la fotografia... La he posat amb guions per no petar el CSS del blog... (nerd!)



Com veureu en la foto, vol dir 'The gathering place for the war parties of Wahiao'. El poble maori està dividit en diferents tribus i molt sovint s'enfrentaven entre ells. És per aquesta raó que es va crear aquest punt d'encontre on es discutien els problemes i s'intentaven buscar solucions.

Estic a la preciosa ciutat de Rotorua. És el punt mes turístic de l'illa del nord per varies raons. Primer perquè és considerada la ciutat capital del poble maori. Segon perquè està ple d'aigües termals, llacs, muntanyes, activitat volcànica, etc. Les opcions turístiques són infinites: des de vols escènics, muntanyisme, esports aquàtics,... fins als més luxosos spas dedicats a la cura del reumatisme i l'artritis.

El tret característic més important és, potser, l'olor a sofre que notem des del primer moment en baixar del bus. En cinc minuts ens acostumem i deixa de ser un problema. La població maori aquí es molt important i arriba fins al 40%. El 1963, el Parlament de NZ va fer construir aquí el centre cultural i històric dels maoris i avui en dia, Rotorua actua com a centre neuràlgic (heartland) de totes les tradicions i cultura maoris.

Hi ha tres teories sobre l'origen dels maoris. Tothom està d'acord en que van arribar aproximadament fa 1.500 anys però no es posen d'acord en el seu origen. Hi ha un científic noruec que manté la teoria de que venen des de Perú aprofitant unes corrents del Pacífic. Hi ha un altre grup de científics que asseguren que venen de la Polinèsia est, això es, Polinèsia Francesa (Tahití), Hawai'i i Cook Islands. Finalment, hi ha qui diu que venen del sud-est asiàtic... Quin embolic! :-)

Els paisatges no deixen de sorprendre'm. Demà a la nit penjaré totes les fotografies i veureu de què parlo... La ciutat està plena de guèisers i de tant en tant comença a sortir vapor dels parcs i de les fonts. Avui també he après a distingir entre mes de 20 classes d'ovelles, curiosament la més apreciada (Merino) ve d'Espanya! Sort que no m'ha tocat sortir a l'escenari... hahaha



Porto un mes en aquest país preciós i m'he trobat gent de tot el món menys d'Espanya, on s'amaguen els turistes catalans i espanyols? Avui en aquesta farmhouse, hi havia uns 400 turistes i el showman ha començat a cantar nacionalitats i havíem d'aixecar la mà. Quan ha dit Espanya, era l'únic amb la mà alçada i tothom s'ha girat com si també fos part de l'espectacle...

D'alberg en alberg, coneixent gent de tot el món, crec que no em cansaria mai... Definitivament, no vull tornar a Auckland... :-) Hi ha tantes coses antigues i belles en aquest país, és com si el temps s'hagués aturat fa 65 milions d'anys. ¿Sabíeu que quan van arribar els primers humans no hi havia mamífers a NZ? ¿I que la majoria de fauna i flora són de l'era dels dinosaures?

Demà faig cap a "casa" passant per les coves de Waitomo, un altre dels indrets més turístics del nord... I'll tell you all about it, my friends. I'll close for now, take good care of yourselves.

1 comentari:

Esther Nadal ha dit...

Ei, ja veig que tot segueix etupendament al món del revés!!!!
A mi m'aniria molt bé passar per aquestes aigües termals!!! Tinc el peu fet una merda i hi ha dies que vaig coixa!!! Misteris de la vida!!!
A més a més, sempre m'he preguntat per què hi ha setmanes que et menges els mocs i d'altres has de prendre un munt de decisions??? Després de mesos sense res, ara tinc un munt d'ofertes de feina i estic feta un embolic!!!! A part de tots els papers de pre-inscripció pel màster!! Quins nervis!!!
Bueno marxo cap a l'escola que de moment és l'únic que tinc clar!!!
Molts petonets!!!