dissabte, 26 de juliol del 2008

'Pacific' weather for Condoleezza

La pitjor tempesta en els últims 10 anys. 60.000 cases sense subministrament elèctric, la SkyTower tancada perquè els turistes es marejaven i un munt d'evacuats en les pistes d'esquí de la illa del nord. Auckland sembla resistir a una mar ferotge i vents de fins a 130 km/h. La zona nord de la ciutat està inundada... però la vida segueix igual.

Els neozelandesos estan acostumats al mal temps i normalment no els frena ni el vent ni la pluja però avui el servei de meteorologia aconsellava no sortir de casa donada la tempesta tropical que passeja pel país. La pressió atmosfèrica ha caigut fins a 957 mbars. Ja he comentat altres vegades que les cases neozelandeses estan ben preparades per als terratrèmols però molt mal aïllades perquè les temperatures són suaus en comparació amb les del nostre clima continental. Bé, doncs us podeu imaginar com el vent xiula pels corredors de la Residència... Estant en un dotzè pis, no fa gaire gràcia tot plegat...

Mentre en Obama resta calentet i arropat per Alemanya, la secretaria d'estat dels EUA, Condoleezza Rice, ha estat mal rebuda per aquest clima tan càlid i acollidor. Ha vingut a passar el cap de setmana a NZ, no podria haver escollit millor moment. Les protestes d'estudiants s'han multiplicat però la policia s'ha encarregat de que no donessin cap problema. Fins i tot l'associació d'estudiants de la Universitat ha afirmat que donarà un premi de $5.000 a qui aconsegueixi arrestar-la. Try again. La policia té acordonat l'hotel on s'allotja, un carrer amunt del meu. Després aniré a prendre-hi cafè.

Mentrestant un jumbo de Qantas que volava de Hong Kong a Melbourne s'ha desplomat 6.000 metres en 30 segons, se li ha obert un canal d'aire entre la cabina de passatgers i l'ala dreta i ha aterrat forçosament a les Filipines sense cap ferit. Scary.